ZWO

De ZWO is een combinatie met leden uit zowel Ruurlo als Barchem. Momenteel bestaat de ZWO uit Anneke Cornelissen, Barchem, voorzitter en Johanna Rensenbrink, Hendriek Zoerink en Anneke Wesselink uit Ruurlo. We hebben momenteel 1 vacature.

Als onderdeel van de beide diaconieen steunen wij projecten voor kortere of langere tijd.
Op het moment hebben wij twee vaste projecten te weten:

-Project van de stichting Garima in India en het Project van de Kleine Arbeider in Colombia.
Het project in India is heel kleinschalig en direct. Johanna Rensenbrink zit in het bestuur van deze stichting en haar zoon leidt dit project. Het heeft als doel weeskinderen, die wees geworden zijn door HIV en zelf ook vaal geinfecteerd zijn, een mogelijkheid te bieden van onderdak, goede voeding, onderwijs en liefdevolle aandacht. In de dorpen worden deze kinderen verstoten, omdat men bang is dat men ook besmet wordt.
Momenteel worden er ongeveer 20 kinderen in het huis van de stichting opgevangen. Ook word er ambulante hulp gegeven als bijvoorbeeld de grootouders het kind opvangen maar daar hulp bij nodig hebben.

-Het tweede project gaat via Kerk in Actie en is veel grootschaliger. Hier worden straatkinderen in de hoofdstad van Colombia, Bogota, opgevangen en krijgen scholing en werkervaringsplaatsen om zodoende klaar te zijn voor een toekomst in het normale leven.

Voor beide projecten proberen wij actief geld in te zamelen. Zo zijn er collectes, kerkdiensten en was er tot voor kort een jaarlijkse fietstocht. Deze hebben we nu echter vervangen voor een gezamenlijke maaltijd met verloting. De eerste avond was een groot succes. Vooral veel alleenstaanden vinden het erg fijn om in het weekend gezellig met elkaar te kunnen eten en bij te praten. We hopen dan ook dat we dit vaker kunnen doen.