HVD

De HVD is de Bezoekersdienst van de Barchkerk.
De HVD ondersteunt de ouderlingenin hun pastorale opdracht.
De leden van de dienst. brengen bezoekjes aan gemeenteleden boven de 80 jaar.
Zij gaan naar jarige gemeenteleden boven de 80. Met uitzondering van de 'kroonjaren' (80,85,90) dan gaat de wijkouderling.
De leden van de dienst brengen namens de gemeente de Paasgroet (een bloemetje) en zij helpen mee bij de attenties van de oogstdankdient aan leden boven de 80 jaar en (langdurige) zieken.

Oliebollenactie
Ieder jaar organiseert de HVD een oliebollenactie in samenwerking met Bakker Jansen, de kerkrentmeesters en vele vrijwilligers .
Deze actie vindt plaats de tweede zaterdag in December.
De actie heeft altijd een concreet doel bijvoorbeeld. Zo zijn opbrengsten gebruikt om de Kerktuin aan te leggen en de kerk te verlichten. Ieder jaar wordt er gezocht naar een concreet en voor het dorp zichtbaar doel.

Hoge Weide, kerkmiddag
Elke tweede maand is er vanuit de Raad van Kerken Lochem een kerkmiddag in de Hoge Weide. De pastores van de protestantse kerken van Lochem, Laren en Barchem partiviperen hierin.
Ook de HVD is betrokken bij de voorbereding van de deze middagen, zoals het ophalen van de bewoners die de middag willen meemaken en weer naar hun kamer brengen.

Ieder jaar wordt er een gezellige middag georganiseerd voor alle HVD leden. Deze middag bestaat uit een officieel gedeelte en een ontspannings gedeelte.

Bestuursleden van de HVD zijn: Annie Kok, Rikie Morgenstern, Minie Nijenhuis en Janny Sligman, Jo Bannink.

Contactpersoon is Anneke Cornelissen, Hulshofweg 8, 7261SL Ruurlo, 0619673524