Singer/songwriter Dick van Altena op 21 oktober in de Barchkerk

Klik hier voor nadere info over Stichting BIM

 

Barchem - Stichting BiM (de Barchkerk in het Midden) hervat zondag 21 oktober de serie kleinschalige voorstellingen in de dorpskerk van Barchem. Tussen 14.30 en 16.30 uur is zanger/gitarist Dick van Altena te gast. Die naam zal vooral de countryliefhebbers bekend in de oren klinken. Van 1977 tot eind 2005 was hij het gezicht en vooral het gelúid van The Major Dundee Band.

Anno nu richt Dick van Altena - geboren en getogen in de Over-Betuwe - zich steeds meer op zogenaamde ‘singer-songwriters-sessions'. Dat zijn optredens in theaterstijl met de man, zijn gitaar en zijn liedjes in het spotlight.
Daarbij beperkt hij zich niet tot het Nederlands- en Engelstalige repertoire. Inmiddels zijn vier cd's verschenen met liedjes in het Overbetuws dialect: Moan bove de Betuwe, Snêw ien mien hart, Welkom ien de Betuwe (live) en Witte Vlienders. Liedjes over zijn geboortestreek en de mensen die er wonen. Ook heel goed te verstaan voor mensen met niet-Betuwse oren!

 

Kaarten à 10 euro (inclusief koffie/thee) zijn te verkrijgen bij de entree van de kerk en in voorverkoop bij Derk Rossel (0573-441642) en Gerrit Stegeman (0573-252489). De Barchkerk is vanaf 14.00 uur toegankelijk voor het publiek.

 

Op zondag 16 december komt het Brook Duo naar de Barchkerk met een reprise van het succesvolle eindejaarsprogramma ‘Mirreweenter op 't platteland'. Een ‘must' voor wie het vorig jaar heeft gemist.