Paasoratorium

Voor dit Paasoratorium heeft componist Dirk Zwart(1962) teksten van Ria Borkent (1950) op muziek gezet. Het oratorium wordt uitgevoerd door een projectkoor uit Ruurlo/Barchem eo. Het koor bestaat uit 51 enthousiaste vrouwen (32) en mannen (19) uit onder andere Eibergen, Diepenheim, Geesteren, Haarlo, Borculo, Neede, Zelhem, Vorden, Warnsveld en Ruurlo/Barchem. Vanaf begin januari repeteren ze wekelijks onder leiding van Dirk Zwart.

Ook voor de bezoekers van deze uitvoering is een actieve zangersrol weggelegd.

De veeleisende piano begeleiding wordt door Dirk zelf op de vleugel verzorgd. De orgelbegeleiding is in handen van Gerard Wesselink.
Bij een aantal koorstukken heeft Dirk Zwart een prachtige trompet partij gecomponeerd die veel toevoegt aan de uitbeelding van de teksten. Jacqueline Krikke uit Hengelo (O) zal de trompetpartijen spelen.
De inleidende teksten op de koorgedeelten worden gelezen door Ds. Gaastra.

In dit hedendaagse Paasoratorium wordt het verhaal verklankt van de intocht in Jeruzalem tot en met de opstanding. De begeleidingen sluiten naadloos aan bij de beleving en inhoud van de tekst, waardoor het geheel een indringend, expressief karakter krijgt.

Deze uitvoering is vrij toegankelijk, wel wordt er bij de uitgang gecollecteerd om de onkosten te bestrijden en om projecten als deze ook in de toekomst mogelijk te maken.

Meer informatie bij Jannie Spronk 0573-441828