Marjan Berk in de Barchkerk

De voormalige cabaretière en actrice wordt in juli van dit jaar 80! Die hoge leeftijd belet haar niet om nog wekelijks in plaatsen in heel Nederland te vertellen over haar bewogen leven en voor te lezen uit haar vaak hilarische boeken.
Zondag 26 februari 2012 komt ze naar de Barchkerk in Barchem.
Marjan Berk begon haar schrijverscarrière, toen de belangstelling voor cabaret terugliep en ze nog maar weinig bevredigende rollen kreeg aangeboden in toneelstukken en TV-series. Ze had talent. Zo schreef ze het scenario voor de succesvolle serie Vrouwenvleugel, die in 1994 met de Televizierring werd bekroond.
In 1980 verscheen haar eerste boek: het Bezuinigingskookboek, dat ze in samenwerking met Jeroen Krabbé samenstelde. Inmiddels is de beurtelings in Amsterdam en het Overijsselse Kalenberg wonende Berk ruim 40 boeken verder. De ‘Koningin van het Lichte Boek' heeft haar plaats gevonden in de Nederlandse literatuur.

De tweede ‘Zondagmiddag in de Barchkerk' in Barchem begint om 14.30 uur. De kerk is vanaf 14.00 uur open. Kaarten à 10 euro (inclusief koffie/thee in de pauze) zijn verkrijgbaar bij de entree van de kerk en telefonisch te bestellen bij Derk Rossel (0573-441642) en Gerrit Stegeman (0573-252489).
De toegangsbewijzen kunnen zondag 26 februari tot 14.15 uur bij de entree van de kerk worden afgehaald en betaald.

Om de bezoekers kennis te laten maken met het werk van Marjan Berk is een medewerkster van de Lochemse boekhandel Lovink in De Wingerd (naast de Barchkerk) aanwezig met een selectie van haar boeken.