Advent, Kerst 2017

Zondag 3 december, op de eerste zondag van advent, beginnen we in de Barchkerk met het adventsproject: Een boek vol verwachting. Met de kinderen lezen we een bijzonder boek, waarin de verwachting centraal staat. Zo komt het kerstfeest dichterbij.

De Bijbellezingen van deze periode komen uit het boek Jesaja. Hij schreef een bijzonder boek, waarmee hij de mensen van zijn tijd en van later moed insprak. Zijn boek lijkt wel wat op een dagboek: het gaat over dingen die gebeuren en hoe mensen zich daarbij kunnen voelen. Maar het bijzondere van dit ‘dagboek’ is dat het niet gaat over dagen die al geweest zijn, maar over dagen die nog komen gaan. Jesaja kijkt verder dan het verdriet en de angst van vandaag: hij ziet dat God voor mensen blijft zorgen, dat hij zal komen om zijn volk te redden. 

Het kinderkerstfeest vieren we dit jaar bij de Woodbrookers, op zondag 17 december om 17.00 uur.

De kerstavonddienst, zondag 24 december 220.00 uur, is met medewerkingen van leden van de muziekvereniging Crescendo. Zij spelen voor ons en begeleiden enkele keren de samenzang.

De kerstmorgendienst, maandag 25 december 10.00 uur is een echte familiedienst. Samen met de kinderen sluiten we het project Een boek vol verwachting af met een feestelijke dienst.